And the Oscar goes to.....

Postet av Adam og Eva Strøget den 16. Jan 2015

Årets Oscar utdeling går av stabelen søndag den 22.februar, og i år ha vi nordmenn noe ekstra stort og glede oss til! I tillegg til en alltid flott utdeling, med flotte kjoler og fantastisk hår, er det i år også to nordmenn som er nominert til Oscar. Morten Tyldum, regissøren bak The Imitation Game, er nominert til hele 8 kategorier, mens den allerede Oscar vinnende Torill Kove igjen er nominert til kategorien beste animerte kortfilm.

Morten Tyldum har regissert en rekke norske filmer, men ble for fullt oppdaget av Hollywood etter sin enorme suksess med Hodejegerne (2011). Nå har han regissert sin først Hollywood blockbuster, og med fantastiske resultater. Den allerede Golden Globe nominerte filmen, er nå også nominert til åtte Oscar, blant annet i kategoriene beste film og beste regi.

Torill Kove er foreløpig en av få nordmenn som kan skryte av å ha en Oscar statuett på peishylla, og i år kan hun stikke av med sin andre! Hun har tidligere vært nominert 2 ganger for kategorien beste animerte kortfilm, og når hun da for tredje gang i år kjemper enda en gang om den gjeveste prisen innenfor filmverden, kan man fint kalle henne en ringrev.

Vi ønsker dere begge lykke til, og ser frem til en kveld med champage, glam og glitter!

Adam og Eva Strøget - Stian

Bildene er hentet fra:
http://montreal.ctvnews.ca/montrealer-torill-kove-...
http://www.transparentuk.com/morten/
http://press.optimumreleasing.net/press/?id=1699
Kommentarer

0 Kommentar

Logg inn for å skrive en kommentar.