Stian Lund Hernes

Stian Lund Hernes

Frisør

Make Up!

Postet av Stian Lund Hernes den 9. Apr 2013

I dag har vi hatt make up-kurs med Steven og Maya! For meg var alt dette veldig nytt, selvom jeg har lagt amatørmessig teatersminke på meg selv før skolerevyen og slikt, så jeg hadde virkelig blanke ark og fargestifter til ;) Vi fikk innføring i klassisk brude make up, dag- og natt make up, samt herre make up. Har tatt en del bilder i dag,
så tenkte at de heller skulle få snakke for meg!


Steven med Maya som modell, de var veldig flinke begge to!


Ready for a night on the town ;)


Brannalarmen gikk faktisk også i dag, heldigvis skjedde dette før Tiffany hadde drag-sminket meg....


Jeg sminket Tiffany, men nærbildet unngår jeg å legge ut her for det så kanskje ikke helt bra ut! Men Steven og Maya syntes jeg gjorde en god jobb :) De var sikkert bare snille ettersom at det var første gang jeg sminket noen...


Steven hadde meg som modell til herre make up, og her er resultatet! Ganske så bra, eller hva? :)


Utplassering og teoriprøve!

Postet av Stian Lund Hernes den 9. Apr 2013

De siste dagene har vi tilbragt mye tid i teorirommet, hvor vi både har lært om service og bedriftsøkonomi. Det har vært veldig lærerrikt og spennende, og vi har kost oss en hel del! :) På fredagen fikk vi også vite om vi fikk utplasseringsplass hos Adam og Eva, og det har vært noen nærvepirrende dager å måtte vente... Heldigvis var jeg blandt de heldige som fikk utplasseringsplass for den første uka i midten av mai! Jeg skal være hos Adam og Eva Strøget, noe jeg er veldig fornøyd med :) Var innom og hilste på de etter skolen på fredag også, og det var noen veldig hyggelige damer/jenter jeg hilste på. De virket også veldig glad for å få en gutt så dette skal nok bli kjempe bra! Nå må jeg bare gjøre en kjempe god jobb sånn at etter at utplasseringsuken er over vil de forhåpentligvis savne meg masse ;) Mandagen hadde vi også teoriprøve nr.2, og det gikk vel litt så som så vil jeg si... har ikke akkurat den beste følelsen, men jeg fikk svart på det meste og gjort så godt jeg kunne så da er det bare å vente på resultatet og se hva jeg trenger å lese mer på til eksamen! Have a nice one, everybody! Ta ta :)

Adam og Eva Strøget! Ser veldig frem til å være der fra 10.-16.mai :)


Striping!

Postet av Stian Lund Hernes den 3. Apr 2013

Tjena! I dag har vi hatt om striping på skolen, og vi har fått innføring i både foliestriper og hettestriper. Siri og Adelen hadde demo for oss, og etter det skulle vi få prøve selv :) Først prøvde jeg på hettestriper. Jeg synes det så ganske enkelt ut når Adelen viste oss det, men som alltid så var det mye vanskeligere å skulle gjøre det selv! For å si det sånn så er ikke akkurat hettestriper min sterkeste side, ettersom at jeg fikk noen hull hvor jeg fikk ut ett hårstrå og noen hull hvor jeg fikk ut en liten hestehale... Men så fikk vi også vite at hettestriper ikke blir så veldig mye brukt lengre da, og det synes jeg i grunn er greit for det var litt skummelt å skulle smelte sammen plasten på hodet til dokka også. Når det kom til foliestriper var det noe jeg synes gikk ganske mye bedre, og Adelen sa at jeg fikk det til bra så da er jo jeg fornøyd :) Alt i alt har det vært en strålende dag med masse flott solskinn!


Det er godt vi har dokker å øve oss på de første gangene, tror få kunder hadde orket å sitte sånn her i flere timer...


Jeg konser en del mens jeg jobber!


Redken - Produktkurs!

Postet av Stian Lund Hernes den 2. Apr 2013

I dag var første dag etter påskeferien, og det var veldig hyggelig å se alle sammen igjen, selvom det er tøft å starte igjen etter å ha hatt fri og muligheten til å sove lenge hver dag! Uansett, i dag så har vi hatt produktkurs med Redken, og igjen så var Torill innom for å lære oss masse morsomt fra Redken sin verden. Vi har lært om hårpleien deres, og stylingproduktene. Akkurat hårpleie serien til Redken bruker vi veldig mye av på skolen fra før av, så der tror jeg de fleste allerede kunne ganske mye, men det skader jo aldri med litt repetesjon ;) På slutten av dagen fikk vi også tid til å teste ut produktene litt og style hverandre, noe som var like morsomt som alltid!


Her er vakkreste Malin før jeg begynte!


Slik ble hun etter en omgang med krølltanga! Jeg er ganske så fornøyd ettersom at det er første gang jeg har holdt i en krølltang :)


Masse informasjon om Redken sine produkter. På mandag er det prøve, så da er det bare å få pugget den "lille" permen min frem til det!


Mote og stil!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Siste dag før påskeferien, og jeg må innrømme at jeg gleder meg veldig til å ha noen dager fri! I dag har jeg kost meg masse, vi har hatt om mote og stil, en av mine store interesser. Vi jobbet i gruppene våre, altså A, B og C, og skulle lage en kreativ, inspirasjons plakat. På gruppe A jobbet vi veldig bra sammen og alle ble veldig fornøyde med resultatet. Jeg synes også at de andre gruppene hadde laget veldig fine plakater, og det var veldig morsomt å se hvor forskjellige de alle ble! Vel.. nå skal jeg ut og nyte solen og kose meg med litt påskegodt :) So, bye bye! TTYL ;)


Her er gruppen min sin plakat - De fire elementene (Earth, wind, water & fire) var temaet vi valgte.

God påske alle sammen!


Oppsett & Svinekam!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Endelig har vi fått lære oppsett! Kjempe spennende å få lov til å være litt kreative, i tillegg til at dette er noe jeg kan fø øve mye på med venninnene mine :) Litt trist har det også vært, siden vi på slutten av dagen fikk vite at vår kjære lærer og gledesspreder Annsofi hadde sin siste dag hos oss. Hun skal begynne i ny jobb noe som er veldig spennende, men hun kommer til å bli veldig savnet... Lykke til i ny jobb, Annsofi!


Opprulling - Prep før oppsett!


Her er mitt kreative oppsett, prøvde å lage en litt hollywood-redcarpet look. Dere får beklage dårlig lys på bildene... jeg har plass rett ved de store vinduene, også er det ikke alltid at sola er på mitt lag ;)


En klassisk svinekam (hater det navnet, synes det er helt grusomt). Trenger nok en del øving på dette, men synes den er ganske fin for at det var første gang :)


Bursdag!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Mandag 25.mars var bursdagen min! Jeg hadde en helt fantastisk dag, og det var veldig hyggelig å feire den på skolen med alle mine fantastiske medelever og lærere. Mange gode bursdagsklemmer og sang, pluss en flott overraskelse fra Yasmine :) Jeg hadde også forresten en veldig spennende helg, for på søndagen var jeg nemlig på fotoshoot. Jeg var modell da, men ettersom at jeg har lyst til å drive med styling til fotoshoots etterhvert i karrieren min, så var det veldig spennende å få et innblikk i hvordan det fungerer.Dette er presangen jeg fikk fra Yasmine! <3


Farging av hverandre!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Fredag 22. mars var det dags for at alle i klassen skulle farge hverandre. Dette er noe vi har pratet om masse i løpet av uken, og alle har brukt mye tid for å bestemme seg for hvilken farge de skulle bruke. Selv var jeg "fargejomfru" og hadde aldri før farget håret, så for meg var det en veldig spennende dag! Martine og jeg jobbet i par sammen, så først var det jeg som skulle farge henne. Hun var jo i utgangspunktet blond, og ville holde seg i samme tone, men bare bli litt kaldere. Derfor farget vi henne i en tonehøyde ni, med kalde pigmenter av typen ask og irriserende. Jeg er ikke av verdens raskeste til å farge, og Martine har jo relativt langt hår. Derfor tok det litt for lang tid for meg å farge henne, men heldigvis kom Emma som en reddende engel og hjalp meg med å bli ferdig. Deretter var det min tur til å bli farget. Jeg hadde lyst til å gjøre noe litt crazy, dermed valgte jeg å bruke Shades fra Redken som er en minicolorasjon. Fargen vi valgte til meg var en T9+T6 med en Blue Kicker. Jeg håpet at det skulle bli en mørkere farge med blåskjær... resultatet ble ikke helt som forventet, siden de blå pigmentene ikke festet seg helt,
men jeg er fortsatt veldig fornøyd med utfallet!


Her er den kjedelige kommunegråe fargen jeg hadde fra før av...
Jeg kjedet meg litt mens jeg satt der og fikk påført farge, så da lekte jeg meg litt med å ta bilder til bloggen :)


Det endelige resultatet, Chrome og Iron med en Blue Kicker ;)


Fargetori!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Hei igjen! Den siste tiden nå har vi hatt fargeteori, noe som er et veldig stort tema for frisører og en stor del av yrket vårt. Det har vært mye teori, og en god del vanskelig teori, men jeg føler jeg har klart å forstå en god del av det. Igjen har vi hatt besøk av både L'orèal og Redken som har lært oss veldig mye på kort tid. Vi har blandet farger, lært om produkter, hatt quiz, danset og hatt det rett og slett kjempe hyggelig.


L'orèal blandet farger med oss, jeg var Elisas assistent og fikk leke masse med alle fargene!


Her ser man hvordan man kan blande de tre primærfargene til alle slags forskjellig farger.


På slutten av dagen hadde vi quiz, og jeg stakk av med seieren :)


Som preime for å ha vunnet quizen fikk jeg velge meg masse produkter fra L'orèal! Jeg valgte meg hårpleieserien fra iNoa, stylingprodukter fra London serien deres og et volumpulver. HURRA! Elsker å vinne premier :)

Etter mye snakk om fargesirkelen var det litt vanskelig av å legge den fra seg på slutten av dagen...
Jaja, nå kan jeg den i allefall da :)


Strukturomforming aka permanent!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Etter mange uker med klipping, klipping og klipping var det tid for helomvening og tilbake i teorirommet igjen. Da skulle vi få lære om
en god venn av meg, nemlig permanenten, som på fagspråket heter strukturomforming ;) Dette er noe jeg har gledet meg en del til,
ettersom at jeg selv har permanent og har hatt det i et års tid nå, så det var veldig spennende og endelig skulle få ta fatt på emnet.
De fleste forbinder nok permanent med puddel-rocken fra 80-tallet, men permanent er så mye mer! Både L'orèal og Redken har
vært innom skolen og holdt kurs for oss om strukturomforming, og de har vist oss at de har mange forskjellige oljer på markedet som
alle kan brukes til å oppnå forskjellige resultat. Dermed trenger man ikke bare å ende opp med å se ut som en ulldott på hodet, men
man kan også få løse, myke krøller, volum eller mye, mye mer. Bare kreativiteten setter grenser! Anyways, tenkte jeg skulle runde av nå, ettersom at jeg ikke hadde planlagt å holde et helt foredrag om hvordan strukturomforming fungerer. Men en smakebit på
hvordan det kan se ut, skal dere få ;) Tiffany og jeg var på gruppe og fikk utdelt en "hud-lapp" med hår som vi tok permanent på, og her er resultatet.


Please ikke drep meg for at jeg la ut dette bildet, Tiff!


Klippetestene!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

I løpet av ukene som har gått har vi hatt demoer og tester av de fire grunnklippene, helform, like lengder, økende lengder og gradering. Det har vært utfordrende, lærerikt, skummelt, spennende og ikke minst, fantastisk gøy! :) Utrolig morsomt å se fremgangen man har hatt siden vi stod og øvde på å flippe saksen til å faktisk kunne fullføre en hel klipp... vi bruker jo selvfølgelig den del lengre tid en ferdig utdannede frisører, men hallo, for 3mnd siden hadde jeg så vidt holdt i en saks ;)
Jeg er gjevnt over veldig fornøyd med resultatet på klippene mine, selvom jeg alltid sliter med det lille småpusset på alle klippene mine... men jeg gjør jo mitt beste, det er jo ikke akkurat som at jeg lar litt rusk være igjen med vilje så lærerne skal ha noe å pirke på! Uansett, derfor tenkte jeg at jeg skulle dele noen bilder av de ferdige klippene mine med dere.Meg og min nye bff, Gunnhild! ;)


Gunnhild med kort gradering


Gunnhild med parallell gradering


Gunnhild med helform


Gunnhild med økende lengder

Alt kler den smukke!


Kjære bloggen, nå er jeg tilbake!

Postet av Stian Lund Hernes den 28. Mar 2013

Tja, hva skal man si? Det har vært noen hektiske uker, så jeg har ikke hatt så mye tid til overs så dermed har vel bloggen dessverre blitt litt nedprioritert... men nå skal jeg få oppdatert dere litt på hva som har foregått de siste ukene! Så lover jeg at jeg skal bli mer aktiv her fra nå av og til evigheten ;)


Første klippedag!

Postet av Stian Lund Hernes den 4. Feb 2013

I dag var starten på den tredje uken på Adam og Eva skolen, og hvilken dag det har vært! For første gang har vi tatt saks og kam fatt og begynt å klippe. Vi fikk selvfølgelig en veldig god og grundig demo av klippen vi skulle gjennom først, før vi selv skulle få lov til å prøve. Jeg må innrømme at det var veldig skummelt først, så det tok sin tid før jeg turte å klippe av den første lokken, men etterhvert lot jeg den falle og da gikk det ganske radig! Utrolig morsomt og spennende var det i allefall, så jeg gleder meg masse til i morgen allerede, og jeg har masse planer om hvordan jeg skal få det til enda bedre!

Noe annet som også gjorde dagen i dag enda bedre, var at Moods of Norway har lånt skolens lokaler i dag til å ha backstageområde før de skal starte Oslo Fashionweek i kveld med sin visning. Veldig spennende å få se hvordan alt egentlig foregår og få et lite innblikk i noe jeg kunne tenke meg å jobbe med om noen år. Trenger bare litt mer øving på klipping, føning og vikling først! Jeg gleder meg veldig til å se litt bilder fra visningen deres, for å se hvordan resultatet ble, men med alle de flinke folkene som var på skolen og jobbet i dag så vet jeg at det kommer til å bli kjempe bra.


Powered by: Bloc