Peder sin hverdag som elev

Postet av Adam og Eva akademiet den 13. Mar 2018

Peder Vigtel Wallentin har gått Adam og Eva Skolen , og siden da har han jobbet mye ute i moteverden med å assistere på flere stylingjobber for ulike magasiner og arrangementer. Nå er han Art Director på Adam og Eva Paleet og har i tillegg jobbet som instruktør på Adam og Eva Skolen.

FOTO: YOO SUN

"Alt det harde arbeidet du legger inn i skolehalvåret blir fundamentet for resten av din karriere. Dette må selvsagt vedlikeholdes både under og etter endt utdannelse. Det er noe dagene mine som lærer på Adam og Eva skolen ble en påminnelse om.

Sett deg heller mange små mål på veien, enn å ha fokus på kun ett stort. Dette hjalp meg hele veien frem til svennebrevet da jeg følte mestring oftre, enn nederlag. Som lærling merket jeg raskt at mulighetene var mange. Jeg begynte tidlig å assistere på ulike opp- drag; Fashion week, foto/videoshoots og ble senere teamleder for visninger under Oslo Runway, Up og musikkvideoer. Dette ga meg et godt innblikk i hvordan et team burde fungere utenfor salong.


"Sett deg heller

små mål på veien,

enn å ha fokus på kun ett stort"


En variert hverdag er helt klart anbefalt, men det er mange måter å gjøre det på. Dette førte meg tilbake til skolen, men denne gangen i lærer- staben! Dette var et mål for meg helt siden starten av lærlingtiden og jeg er ekstremt takknemlig for å ha vært en del av gjengen her"  forteller Peder.


Peder ble også intervjuet da han var elev ved Adam og Eva Skolen. Vi tar et tilbakeblikk.

Hvorfor valgte du å bli frisør?

Jeg visste ikke helt hva jeg ønsket å gjøre etter at jeg var ferdig på videregående skole. En venn av meg anbefalte Adam og Eva Skolen, og yrket som frisør virket perfekt for meg siden jeg alltid har hatt lyst til å jobbe med mennesker.


Hvordan har den første tiden din som frisørstudent vært?
Jeg fikk et veldig godt inntrykk av Adam og Eva Skolen fra første dag. Vi ble godt mottatt og det ble allerede da opprettet en god kontakt mellom lærere og elever. Det er en avslappet stemning ved skolen som gjør at man føler seg hjemme. Det er også folk i alle aldere her, noe jeg syntes er veldig bra.


Har du noen tidligere frisørerfaring?
Nei, jeg hadde ingen frisørerfaring før jeg begynte på Adam og Eva Skolen annet enn at jeg hadde klippet håret på noen venner av meg. Elevene ved skolen er en blanding av de som har en del arbeidserfaring fra tidligere og de som er helt nye innen frisøryrket. Erfaring er ingen forutsetning for å bli student ved Adam og Eva Skolen.


Hvilke interesser har du og hva liker du å bruke fritiden din på?
Jeg er veldig sosial, liker å jobbe med mennesker og er utrolig glad i musikk.


Hvor ønsker du å jobbe etter endt utdanning?
Adam og Eva. Jeg trives kjempegodt her!


Hva er det beste med å gå på Adam og Eva Skolen?
De motiverende lærerne, den gode stemningen og studiemiljøet, samt dyktige folk. Det skjer noe nytt hver dag og man trenger ikke bruke studietiden på å lese hele tiden.


Hvem vil du anbefale frisøryrket til?
Det er ingen spesielle mennesker dette passer for, men det er kanskje en fordel å like mennesker siden det tross alt er det mann jobber med. Hvis du går med en ”liten frisør i magen” så er det bare å kjøre på. Det må prøves!


Hva gjør du om 10 år?
Jobber på diverse arrangementer (Oslo Fashionweek for eksempel) og kanskje en del freelance.

Det er utrolig inspirerende og se at fremtidsdrømmene til våre elever blir til virkelighet!  Det har vært utrolig spennende å følge Peder på denne reisen fra elev til ferdigutdannet frisør! Og Adam og Eva Skolen har satt utrolig stor pris på å ha Peder som en del av det flotte lærerteamet!


Bli frisør ved landets ledende frisørskole? Hent mer informasjon her.

 



Frisørutdanning er så mye mer | Kristine Bommen

Postet av Adam og Eva akademiet den 12. Mar 2018

Kristine Bommen gikk ut av Adam og Eva Skolen i 2008, og tok læretiden sin hos Adam og Eva Sandvika. Kristine har gjort mye spennende så langt i sin frisørkarriere, og jobber i dag som daglig leder på Spaghetti Frisør i Bogstadveien

"Og få tid til det man har lyst til er ikke noe problem når du brenner for faget og har det gøy på jobb", sier Kristine.

TEKST: FAY SKOGSTAD


Hva er så viktig med lærlingtiden?
I denne perioden har du muligheten til å øve og bli fagelig sterk i utdannelsen din. Det er i lærlingtiden du kan skape deg en trygg økonomisk fremtid, ved å ta vare på kundene dine og utvide kundekretsen din. Jeg anbefaler virkelig å ta lærlingtiden på alvor, bruk tiden godt og kast deg ut i alt du får muligheten til.

Mulighetene i Adam og Eva som lærling er uendelige, men det er du som må gjøre jobben. Så mitt tips til lærlinger er å være et JA – menneske, gå ut av komfortsonen din og bli med på ting. Det er i denne perioden du kanskje finner ut av hva du liker å jobbe med.

Siden Adam og Eva jobber mye ute i moteverden, har man som lærling og frisør muligheten til å jobbe ute med show, TV og andre ulike oppdrag. Her vil nye bekjentskap lages og nye drømmer blir til.


Mulighetene er mange i Adam og Eva, kan du fortelle litt om det?
Dagen etter jeg startet som lærling ble jeg spurt om å assistere under Oslo Fashion Week, dette var selvfølgelig skummelt, men noe jeg hadde lyst til! Jeg kastet meg ut i det, og jobbet som assistent hvert halvår etter den gangen. Jeg fikk etterhvert også mer ansvar for å koordinere assistentene under denne uken. En fantastisk erfaring jeg vokste mye på!

Etter bestått svennebrev sendte jeg inn søknad som lærer og treningskveldveileder på Adam og Eva Skole og opplæringskontor. Etter fire fantastiske år som lærer og veileder, i kombinasjon med salongjobbing, fikk jeg muligheten til å videreutvikle meg mer administrativt på Adam og Eva Skolen. Her åpnet det seg nye dører, og jeg har vært så heldig å få være en stor del av skole, opplæringskontor og akademi, noe som har gitt meg stor trygghet når jeg nå trer inn i ny rolle som daglig leder.  


"Det skal kile og gjøre vondt i magen,

det er da du utvikler deg som

person og fagperson!"


Du har oppnådd mye! Kan du gi et lite tips til de som vil følge dine fotspor?
Et godt tips og stor grunn til der jeg er i dag er at jeg er et JA – menneske, og brenner for faget. Jeg engasjerer meg og prøver å være med på alt jeg får muligheten til. På denne måten får jeg også mye inspirasjon, som jeg føler er viktig i den bransjen vi jobber i. Jeg har i tillegg gått mye ut av komfortsonen min, som f.eks å undervise på Adam og Eva Skolen, en det er noe jeg virkelig liker. La ting være prøvd, enn uprøvd! Det skal kile og gjøre vondt i magen, det er da du utvikler deg som person og fagperson!


Søk Adam og Eva Skolen i dag!



Unik mulighet | Stylingkurs

Postet av Adam og Eva akademiet den 5. Mar 2018

Elevene ved Adam og Eva Skolen får tilbud under skolehalvåret om å videreutvikle sin fagkompetanse og fordype seg i fagområder de synes er ekstra spennende! Onsdag 14.mars er det stylingkurs med kursholder Inger - Lise Moa.

TEKST: FAY SKOGSTAD FOTO: YOO SUN

Inger - Lise jobber til daglig som frisør og makeup artist på Adam og Eva Grensen, og har tidligere jobbet som lærer på Adam og Eva Skolen. I dag jobber hun også som leder av stylingteamet til Adam og Eva og mye ute i moteverden, og har gjort ulike spennende oppdrag med blant annet; Carlings, Maud og Fram, Moods of Norway, BikBok, days like this, Vivikes, Zlatan og ikke minst teamleder under Oslo Runway.


I 2015 vant Inger - Lise American Crew (herre) konkurranse her i Norge, og ble dermed plukket ut til å være en av de internasjonale deltakerne som fikk lov å reise til Roma, hvor hun konkurrerte mot 14 andre land.

Mange drømmer om å jobbe med oppdrag ute i moteverden! Vi spurte Inger - Lise om hvordan hun har fått muligheten til dette?

"Mulighetene har nok basert seg mye på nettverksbygging, og at jeg ALDRI sier nei til en mulighet, selv om det kan virke litt skremmende. Så mitt tips må være å gripe mulighetene man får og alltid være et JA - Menneske. Det er så verdt det!" smiler Inger - Lise.


Ønsker du å følge frisørdrømmen? Søk Adam og Eva Skolen i dag.